www.iiiWe.com » تحول و تعالی سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرو مدیریت فرآیندها

 اخبار   
 

 تحول و تعالی سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرو مدیریت فرآیندها

ساختار سازمانی سازمان نظام مهندسی استانهای مختلف برچه اساسی طراحی شده است؟ آیا براساس یک سازمان که هر ساله تعداد اعضایش از نظر تعداد عضو تغییر می‌کند طراحی شده است؟...

تحول و تعالی سازمان نظام مهندسی ساختمان در گرو مدیریت فرآیندها

ساختار سازمانی سازمان نظام مهندسی استانهای مختلف برچه اساسی طراحی شده است؟ آیا براساس یک سازمان که هر ساله تعداد اعضایش از نظر تعداد عضو تغییر می‌کند طراحی شده است؟

آیا همه افرادی که در آن عضو هستند پروانه اشتغال بکار اخذ نموده‌اند؟ آیا می‌توان تناسبی مابین میزان ساختمان‌های در دست احداث در شهرهای مختلف با تعداد و توانمندی اعضاء در بخش‌های مختلف اجرا، نظارت و کنترل و بازرسی تبیین نمود؟ آیا ارتقاء پایه جهت کسب امتیاز در اخذ کارهای مختلف می‌تواند هر ساله رویه‌های سازمانی را دچار تغییراتی نماید؟ آیا در طراحی ساختار سازمانی سازمان نظام مهندسی استان‌های مختلف رده سنی مهندسان عضو سازمان در نظر گرفته می‌شود؟ ویا آنکه این ساختار سازمانی متناسب با تعداد اعضاء و خواسته‌های آنان همواره در حال تغییر وبازنگری می‌باشد؟ وآیا اساساً یک ساختار سازمانی با تغییرات هر ساله در اعضاء نیاز به پویایی دارد؟

کارشناس رسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «صما» ضمن طرح سوالات مذکور، گفت: افزایش بیش از 100 درصدی تعداد اعضاء در طی چهار سال(سال 1383 تعداد اعضاء سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران 27000نفر بوده است و این تعداد در سال 1387 به 55000نفر رسیده بود) و همچنین مجدداً افزایش 100 درصدی تعداد اعضاء در طی 6 سال (در سال 1393 تعداد اعضاء بیش از 100.000 نفر رسیده است) چه رویکردی را پیش روی مدیران ارشد سازمان نظام مهندسی قرارمی‌دهد؟

محمد رضا نجفی ساروکلائی در ادامه اضافه کرد: این نرخ رشد نشان می‌دهد که بیش از 75% اعضاء بین سنین 25تا 40 سال هستند و این می‌تواند در نوع خود از نظر کسب وکار هم یک تهدید جدی باشد؛ آن هم از نوع سونامی و هم می‌تواند برای بالندگی صنعت ساختمان کشور یک فرصت ایده آل باشد.

به گفته سخنران اولین نشست تخصصی راهبران مهندسان ساختمان، این کاملاً به میزان دانش، مهارت، هوش وتوانمندی اعضاء هیئت مدیره یک سازمان بستگی دارد که چگونه به این موضوع می‌نگرند؟نگرش کلان در مدیریت منابع انسانی می‌تواند راه گشا باشد.

کارشناس رسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اعتقاد به اینکه معمول آنست که افزایش تعداد کارکنان یک سازمان در توان مدیران ارشد و هیئت مدیره سازمان باشد، اظهار داشت: مردم به عنوان آخرین حلقه مشتری سازمان که استفاده کننده از ساختمان در شهرها هستند می‌توانند فصل الخطاب این مباحث باشند.آیا مردم از ساختمان‌های حادث شده در شهرها راضی هستند؟

وی، موضوعاتی ازجمله اینکه، آیا فرآیند کنترل ونظارت در ساختمان‌های منفرد و انبوه‌ساز شهری مطلوب است؟ چرخه عملیات تخریب، نوسازی، نگهداری ساختمان در شهرها تبیین شده است؟ مسئول کیفیت یک ساختمان ساخته شده چه کسی است و مردم چه کسی را به عنوان متولی کیفیت ساختمان می‌شناسند؟ فرایند گردش کار در سازمان‌های نظام مهندسی شفاف،شیشه‌ای وبر مبنای فناوری اطلاعات بروز و یا حداقل براساس یک سازمان مشابه بیرونی شکل گرفته است؟ را از جمله موضوعات قابل بحث و بررسی در نظام مهندسی برشمردو گفت: تبیین نمودن خط‌مشی، اهداف بلند مدت،کوتاه مدت، تدوین فعالیت‌ها و وظایف سطوح مختلف می‌تواند زیر ساخت تحول سازمانی نظام مهندسی ساختمان را به همراه داشته باشد. ولیکن آنچه که می‌تواند این سازمان را بسوی یک سازمان عملگرا هدایت نماید، ارزیابی عملکرد هر بخش در سازمان و گزارش‌های واقعی، شفاف و روشن بر مبنای همان اهداف تبیین شده می‌باشد موضوعی که این روزها سازمان نظام مهندسی استان تهران را با یک چالش جدی مواجه نموده است.

پروفسور کاتر در کتاب هشت خوان تحول نوشته است:مهمترین یافته من در این سه جمله مختصر می شود:عامل اصلی نه استراتژی است، نه ساختار، نه فرهنگ و نه سیستم. این عوامل (و مانند آن‌ها) البته مهم‌اند، اما در همه حال سخن اصلی بر سر دگرگونی ساختار رفتار انسان است. تحول زمانی با کامیابی همراه می‌گردد که احساسات انسان در کانون توجه باشد.

نجفی دو عامل تحلیل‌هایی که آنان را به اندیشیدن وا می‌دارد. (فرآیند: تحلیل ï تفکر ï تحول)و نمایش‌هایی که احساسات آنان را برانگیزد. (فرآیند: دیدن ï حس‌کردن ïتحول) را باعث ذگرگونی رفتار مرد و دانست تصریح کرد: پیام این است که سهم عامل دوم بیش از عامل اول است.به عبارت دیگر جامعه مهندسی و مردم عملکرد هر سازمانی را قضاوت می‌نمایند وسختی کار از همین جا آغاز می‌گردد. وقتی این مطلب را می‌خوانیم بیشتر به نقش و جایگاه اخلاق حرفه‌ای اعضاء یک سازمان پی می‌بریم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: به زعم اینجانب راه برون رفت ویا کاهش تمامی مباحث فوق الذکر، ایجاد یک ساختار سازمانی شفاف بر پایه مدیریت فرآیندهای سازمان نظام مهندسی است، که لازمه آن شناخت فرآیندهای مدیریتی، پشتیبانی وهمچنین فرآیندهای اصلی ویا عملیاتی سازمان می‌باشد بگونه‌ای که با افزایش تعداد اعضاء پویایی ساختار و فرایندها از بین نرود ولیکن لازمه این پویایی علاوه بر داشتن مدرک مهندسی در یکی از رشته‌های هفتگانه سازمان نظام مهندسی نزد اعضاء محترم هیئت مدیره سازمانها، داشتن بینش و رویکرد مدیریت در حوزه‌های مختلف از جمله استراتژیک، فناوری اطلاعات، مالی و منابع انسانی می‌باشد.

بدیهی است چنانچه این ساختار با فرایندهای فوق الذکر همخوانی داشته باشد امکان پویایی هم در ساختار و هم در فرآیندهای سازمانی فراهم خواهد بود.

سخنران اولین نشست تخصصی راهبران مهندسان ساختمان تاکید کرد: در حال حاضر فرآیندهای مرتبط با سازمانها کلیه ذینفعان، ساختار، منابع انسانی، اسناد، گزارش‌ها، برنامه‌های عملیاتی و سامانه‌های اطلاعاتی را در بر می‌گیرد و زمانی که می‌خواهیم عملکرد سازمانی را بررسی نمائیم باید بتوانیم ارزیابی عملکردی مناسبی نسبت به تمامی حوزه‌های فوق‌الذکر داشته باشیم.

ولی آیا براستی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اکنون دارای چنین ویژگی‌هایی است و نکته‌ای که نباید از نگاه ما دور بماند آیا این عقب مانده‌گی بدلیل عملکرد این دوره از هیئت مدیره می‌باشد و یا ادوار گذشته نیز سهم دارند؟

  منبع : خبرگزاری صما
  09:00   سه شنبه 11 شهریور 1393  
 نظرات    
 
عباس محمدی 09:54 چهارشنبه 12 شهریور 1393
0
 عباس محمدی
بسیار عالی
ممنون مهندس جان