www.iiiWe.com » راهکاری برای اجرای سریع‌تر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان

 اخبار   
 

 راهکاری برای اجرای سریع‌تر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با انتقاد از اجرایی نشدنِ مقررات در برخی ساخت‌وسازهای شهری، گفت: شهرداری به ساختمان‌هایی که مقررات ملی ساختمان را رعایت نمی‌کنند، پایان کار ندهد ...

راهکاری برای اجرای سریع‌تر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان
■ شهرداری به ساختمان‌هایی که قانون را رعایت نمی‌کنند، پایان کار ندهد


مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با انتقاد از اجرایی نشدنِ مقررات در برخی ساخت‌وسازهای شهری، گفت: شهرداری به ساختمان‌هایی که مقررات ملی ساختمان را رعایت نمی‌کنند، پایان کار ندهد.

حامد مانی فر با اشاره به اهمیت مصرف انرژی در ساختمان‌ها گفت: رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان یکی از مباحث الزامی در بهینه سازی مصرف انرژی است.
وی ادامه داد: مبحث ۱۹ در سال ۷۰ تدوین و در سال ۹۵ ویرایش آن در دست تهیه است و تاکنون دستورالعمل جداگانه‌ای تدوین شده تا راهنمای خوبی برای استفاده‌کنندگان باشد.

مانی فر تصریح کرد: از سال ۸۹ تمامی ساختمانهایی که در حیطه قانون نظام مهندسی ساخته می شود اجرای مبحث ۱۹ برای آنان الزامی است.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: کیفیت اجرای مبحث ۱۹در مناطق مختلف کشور متفاوت است. ما در حوزه انرژی نیازمند فرایند مشارکتی مردم، مسئولین و بخشهای مختلف اداری هستیم و باید امور ترویجی در زمینه رعایت انرژی در ساختمانها توسعه پیدا کند.

وی تصریح کرد: باید به مردم درباره تبعات منفی رعایت نکردن الگوی مصرف انرژی در ساختمانها توضیح داده شود، در حال حاضر مصرف انرژی در کشور ما ۵ برابر متوسط جهانی است و ۴۰ درصد کل مصرف انرژی در ساختمانهای مسکونی، تجاری و عمومی صورت می‌گیرد و با رعایت کردن مبحث ۱۹ مصرف انرژی بسیار کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در شهر تهران مصرف انرژی در سال ۴۳۵ کیلو وات ساعت بر متر مربع است اگر ما بخواهیم این مصرف را به رده یa برسانیم باید به ۳۴۸ کیلو وات ساعت تغییر پیدا کند.


مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان افزود: تعداد واحدهای مسکونی در کل کشور ۲۳ میلیون است که ۸ میلیون واحد مسکونی زیر ۱۰ سال قدمت دارد.

وی با بیان اینکه باید بیشترین تمرکز بر روی واحدهای با قدمت طولانی باشد گفت: ۱۵ میلیون واحد مسکونی قدمتشان بیشتر از ۱۰ سال است و بیشترین اتلاف انرژی در این ساختمان‌ها صورت می گیرد.

مانی فر ادامه داد: با اقداماتی از جمله تعویض پنجره های معمولی با دو جداره بین ۲۵ تا ۳۵ درصد، عایق کاری سقف و کف ساختمانها ۱۵-۱۰ درصد از اتلاف انرژی جلوگیری می شود که با این اقدامات ۵۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

وی تاکید کرد: اگرعزم عمومی برای اصلاح ساختمان‌های قدیمی وجود داشته باشد می‌توان در ظرف مدت کوتاهی اتلاف انرژی در ساختمان‌ها به حداقل برسد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با اشاره به اینکه اجرای مقررات ملی ساختمان در ساختمانهای در حال ساخت با ساختمان‌های قدیمی متفاوت است تصریح کرد: ساختمان‌های جدید باید از جانب کارگران ماهر و دارای صلاحیت ساخته شود که این امر نیازمند آموزش‌های لازم است.

وی ادامه داد: علاوه بر ساخت ساختمان‌های مسکونی باید زیر ساخت‌ها نیز فراهم شود که می توان به ساخت پنجره های دوجداره در کشور اشاره کرد؛ ما در کشور کارخانه های خوبی برای ساخت پنجره های دو جداره داریم که این امر نیازمند حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت است .

مانی فرتاکید کرد: نقش ادارات ثبت و دفترخانه ها بسیار مهم است زیرا در زمان نقل و انتقال اگر این موضوع را به عنوان وظیفه داشته باشیم باید از داد و ستد ساختمانهایی که فاقد استاندارد هستند جلوگیری کنیم.

مانی فر با بیان اینکه اولویت اول ما اصلاح رعایت مصرف انرژی درساختمان‌های دولتی است ادامه داد: واقعی شدن قیمت حامل های انرژی کمک می کند تا مبحث ۱۹ سریع‌تر اجرایی شود.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان تاکید کرد: مصرف انرژی به ۲ عامل کیفت ساخت ساختمان و رفتار ساکنین بستگی دارد.

وی افزود: با اقداماتی که تاکنون صورت گرفته ما در مصرف انرژی در وضعیت خوبی قرار نداریم ، بطوریکه در مصرف انرژی پایین تر از رده E قرار داریم .

مانی فر تصریح کرد: تلاش می کنیم با تدوین آئین نامه مرتبط با قانون اصلاح انرژی تا ۵ سال آینده مصرف انرژی را از G به E ارتقاء دهیم.

  منبع : وبگاه صما
  15:27   سه شنبه 28 دی 1395  
 نظرات