www.iiiWe.com » تخریب مسجد صفوی ورامین به بهانه‌ی توسعه!

 اخبار   
 

 تخریب مسجد صفوی ورامین به بهانه‌ی توسعه!

در یک اقدام بی سابقه، برای توسعه‌ی حیاط یک مسجد 10 ساله، مسجدی صفوی در ورامین را تخریب کردند...


در یک اقدام بی سابقه، برای توسعه‌ی حیاط یک مسجد 10 ساله، مسجدی صفوی در ورامین را تخریب کردند.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، مسجد تاریخی و قدیمی ورامین در روستای «حصارحسن بیک» را هفته‌ی گذشته به صورت شبانه تخریب کردند تا حیاط مسجدی 10 ساله توسعه یابد، پس از تخریب نیز آوار حاصل از تخریب توسط عده‌ای در همان زمان از محل تخلیه شده است.
این مسجد که گفته می‌شود زیربنای آن در دوره‌ی صفوی ساخته شده و در دوره‌ی قاجار بار دیگر روی آن مسجد تازه تخریب شده را ساخته‌اند، در بخش جوادآباد شهرستان ورامین قرار دارد. در ابتدای سال 1380 توسط هیئت کارشناسی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت و مستندسازی شد، در آن زمان این مسجد به عنوان یک اثر واجد ارزش شناسایی شد، ‌اما متاسفانه در طول 13 سال گذشته برای ثبت آن در فهرست آثار ملی اقدام موثری انجام نشد.
مسجد «حصار حسن بیک» در اواخر دهه‌ هفتاد شمسی مورد مرمت و بازسازی اساسی قرار گرفته بود و تا کنون نیز برای اقامه‌ی نماز و مراسم مذهبی مورد استفاده اهالی قرار می‌گرفت، اما به گفته‌ اهالی با تصمیم شورای مسجد و تعامل با بخشدار این روستا، مسجد صفوی «حصارحسن بیک» تخریب می‌شود تا حیاط مسجد 10 ساله‌ کنار این بنای تاریخی توسعه یابد.
براساس «گزارش بررسی و شناسایی آثار تاریخی - فرهنگی حوزه فرمانداری ورامین که تابستان 1382 توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان تهران تهیه شده، این مسجد تاریخی، کنار مسجد جدیدالتاسیس و تیرآهنی در حال تغییر کاربری و تبدیل شدن به انبار کالاهای متروکه بود. این مسجد دارای چهار ستون در یک ردیف و در وسط و دیوارهای حمال جانبی بود و در هر طرف ستون‌ها چهار رواق ایجاد شده بود. ستون‌ها به شکل شش ضلعی بود و با استفاده از جلو و عقب رفتن آجرچینی، چنین شکلی به وجود آمده بود. سقف مسجد آجرکاری و به سبک گرده چینی بوده، ولی روی آن گچ‌کاری شده و آجرها پنهان بود. چهارطرف ستون‌ها سکوهایی به عنوان چراغدان در بالا و پائین تعبیه شده و اثر محراب تخریب شده و مسجد تا قبل از تخریب در ضلع یک طولی چهارضلعی رو به قبله خودنمایی می‌کرد.
به گزارش ایسنا، «حصار حسن بیک» نیز شخصی بوده است که در حرکت به سمت شمال ایران، به دلیل وجود چشمه‌های پرآب و زمین‌های حاصلخیز، در آن مکان‌ها ساخت‌وسازهایی را انجام داده و ساکن شده است. برخی معتقدند «حسن بیک» شخصی است که پل خواجوی اصفهان نیز به نام او نامگذاری شده است.



برگرفته از :
http://www.isna.ir


  منبع : ارسال شده توسط گروه رسانه‌ای دیرین
  11:14   چهارشنبه 17 دی 1393  
 نظرات    
 
سن سی خلیلی فرد 03:34 پنجشنبه 18 دی 1393
0
 سن سی خلیلی فرد
بسمی تعالی کم  وبیش همه می دانند که در اماکن مقدس و متبرکه که با هوش وذکاوت معماران چیره دست قدیمی بنا  شده اند وجوه واموال صغیر وداریهای مردم  بصورت محسوسی در محراب وستونهای عظیم الجسه مد فون می شد وباگذشت زمان یا مور دست برد بلایای طبیعی  یا مورد دستبر سارقان سوداگر قرار میگرفت امروز ه سارقان بازمینه سازی بلایا طبیعی  براحتی به خواسته هایشان می رسند کما که این اماکن بقیر از میراثی بودن  مقدس ومورد احترام تمام دورها بوده اند تا امروز  که قانون به صراحت برای سوداگرانیکه مرتکب چنین خطایی می شوند اشد مجازات را تعیین میکند درپیش بینی قانون عرفی وشرعی تخریب مساجد  ولا که مانع از بیشبرد طرحای عمران وشهر سازی باشد خلاف  وباخاطیان این ام برخورد قانونی می شود حال باید دانست  که منظور  واقعی از تخریب  چه چیزی بوده که براحتی مجازات سنگین  این تخلف را بجان خریدن واین اقدام نا شایسته رابا دستور و فتوای کدام عقل سلیمی اجرا نمودنودر اخر از دوستانی که این نظر را مطالع میکنند خواهشمندم ضمن تحقیق در مورد معماری این اماکن  به برسی وتذکر برای سوداکران ومسولین بیشتر بپردازند و هرچه بیشتر درحفظ این اثا بکوشند بلکه کامی در جهت حفظ داشته هایمان باشد  ..من الله توفیق...