www.iiiWe.com » گودهای مرگبار رهاشده در دل پایتخت

 اخبار   
 

 گودهای مرگبار رهاشده در دل پایتخت

ساخت‌وسازها در شهر تهران طی سال‌های اخیر شتاب گرفته، اما در این میان بسیاری از گودبرداری‌ها نیز به دلایل گوناگون به حال خود رها شده‌اند ...

گودهای مرگبار رهاشده در دل پایتخت

ساخت‌وسازها در شهر تهران طی سال‌های اخیر شتاب گرفته، اما در این میان بسیاری از گودبرداری‌ها نیز به دلایل گوناگون به حال خود رها شده‌اند.

به گزارش تیترشهر، تقریبا در تمام نقاط تهران گودال های عمیقی وجود دارد که طی سالهای اخیر توسط بساز و بفروش ها ایجاد شده اند.

این گودالها بنا به دلایل مختلف مانند کمبود بودجه و یا زندانی شدن فرد سازنده(بابک زنجانی) به حال خود رها شده اند. معروف ترین این گودها در خیابان ایران زمین و میدان ونک وجود دارند.

این گودالها بسیار خطرناک بوده و هر لحظه امکان دارد که رانش زمین را در پی داشته باشد. بخصوص در نقاطی مانند میدان امام خمینی که تردد روزانه در آن زیاد است و سازه تبلیغاتی نیز در کنار آن در حال نصب می باشد.

برای بسیاری از این گودها کاری از دست شهرداری بر نمی اید و بهتر است که دستگاه های بالادتی مانند قوه قضائیه به موضوع ورود کنند تا مانع از صدمه به مردم شوند.

ایمنی میدان امام خمینی در معرض خطر جدی قرار دارد

اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا به گودال بزرگ در شمال میدان امام خمینی اشاره کرد و گفت: گود شمال میدان امام خمینی بسیار خطرناک است این درحالی است که سازه تبلیغاتی در کنار آن در حال نصب است که وضعیتی خطرناکتر را پدیدار کرده است.

رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: ایمنی میدان امام خمینی به دلیل گودبرداری های متعدد و نزدیک به هم در معرض خطر جدی قرار دارد.

شاکری در سیصد و پنجاه و ششمین جلسه شورای شهر تهران نیز گفته بود: اقدام شهرداری منطقه ۱۲ در گودبرداری مجدد در ضلع شمال میدان امام خمینی (ره) برای ساخت یک سازه تبلیغاتی موت در مجاورت گود برداری ساختمان خانه شهر به لحاظ ایمنی گود و ایمنی شهروندان در ترافیک عبوری از این محدوده نگران کننده است.

رییس کمیته عمران شورای شهر تهران تصریح کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته حدود ۱۲ متر گود برداری در فاصله یک متری از گود خانه شهر در حال انجام است که باعث قطع شدن ۴۰ عدد از نیلینگ های محافظ گود خانه شهر شده که با توجه به سپری شدن حدود ۲ سال و نیم از عمر سازه نگهبان گود خانه شهر، انجام این عملیات عمرانی در مجاورت این گود نگران کننده است.

شاکری ادامه داد: این عملیات با هدف ایجاد فضای تبلیغاتی و کسب درآمد خلاف منطق و غیر عاقلانه است و به شهرداری منطقه ۱۲ تذکر داده می شود که هر چه سریعتر نسبت به رفع موارد غیر ایمن اقدام کند.


هشدار تندگویان در مورد گود ۳۰متری در خیابان بهشتی

نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران نسبت به وضعیت بحرانی گودی ۳۰ متری در خیابان بهشتی هشدار داد.

محمدمهدی تندگویان ضمن هشدار نسبت به وضعیت گود رها شده ای در تقاطع خیابان قنبرنژاد و بهشتی گفت: این گود رها شده که دقیقا روبروی مصلی تهران قرار دارد، جزو زمین‌های مصلی تهران است که در اختیار متروی تهران برای فعالیت‌های عمرانی مرتبط قرار داده شده بود.

وی اظهار کرد: بعد از آنکه مترو زمین را به متولی اصلی تحویل داده، زمین بدون هیچ گونه کاربری رها شده است؛ در حالی که گودی با ارتفاع ۳۰ متر و به مساحت ۵۰۰۰مترمربع در مرکز شهر مانده است و باید هرچه سریعتر اقدامی در این زمینه انجام شود چرا که این گود ۳۰ متری "بدون سازه نگهبان" رها شده است.

نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه دو خیابان اصلی و یک کوچه مسکونی در اطراف این گود قرار دارند و شرایط به گونه‌ای است که اگر حادثه‌ای رخ دهد شاهد فاجعه‌ای در این زمینه خواهیم بود، گفت: با اینکه شورا مصوبه کلی در خصوص تعیین و تکلیف گودهای پرخطر شهر تهران داشته است؛ اما مورد غفلت قرار گرفته است.

وی فزود: واقعیت این است که درباره گودهای بلاتکلیف دو مشکل اساسی وجود دارد، یکی مربوط به کارگاه‌های فعال است که باید تعیین و تکلیف شوند و دیگری مربوط به گودهای بدون مالک و کارگاه رها شده‌اند که آنها نیز باید ساماندهی شوند، اما هیچ اقدام مثبتی صورت نمی گیرد. بنابراین باید برای گودهای پرخطر شهر تهران که بلاصاحب رها شده چاره‌ای اندیشید؛ چراکه این گودها فاجعه آفرین خواهند شد.

شرط وزارت نفت برای دریافت گود «بابک زنجانی»

۶ مهر سال گذشته نیز رییس کمیته عمران شورای شهر تهران از عدم قبول مسوولیت گود ایران زمین توسط وزارت نفت خبر داد.

اقبال شاکری در مورد گود ایران زمین متعلق به بابک زنجانی گفت: مدیریت و مسوولیت این گود توسط دادستانی به وزارت نفت سپرده شده است اما وزارتخانه مربوطه مسوولیت این گود را قبول نمی‌کند.

رییس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه مسوولان این وزارتخانه می‌خواهند مسوولیت این گود را با جواز قبلی (مجتمع تجاری) تحویل بگیرند، گفت: اما جوازهای قبلی این گود لغو شده و حالا مسوولان این وزارتخانه مسوولیت این گود را قبول نمی‌کنند و این در حالیست که ایمن‌سازی گود در مرحله قابل اطمینانی قرار ندارد.

گود بلاتکلیف برج میلاد!

نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر عدم انتخاب طرح مناسب و ناتوانی در تأمین اعتبارات را دو دلیل اجرایی نشدن فاز دوم برج میلاد دانست.

محمد مهدی تندگویان در مورد سرانجام اجرای فاز ۲ برج میلاد و سرانجام گود کنار برج با بیان اینکه برای فاز دوم برج میلاد، کاربری اقامتی در نظر گرفته شده است و می‌بایست هتلی در کنار این برج ساخته شود، گفت: با این حال تاکنون طرح‌های پیشنهادی برای ساخت این هتل مورد تأیید قرار نگرفته و عمدتا نیز مهدی چمران به طور سلیقه‌ای با طرح‌ها مخالفت می‌کند.

وی با اشاره به گود رها شده کنار برج، آن را معضل و یکی از خطرات برج نامید و گفت: امیدواریم هرچه سریع‌تر طرح‌های پیشنهاد برای ساخت هتل نهایی شود؛ اما دقت داشته باشید که طراحی‌ها باید بگونه‌ای باشد که چشم انداز برج تحت تاثیر قرار نگیرد.

تندگویان با بیان اینکه در هیچ جای دنیا در کنار یک مرکز بزرگ فرهنگی و گردشگری، چند برج دیگر با کاربری خدماتی ساخته نمی‌شود، تصریح کرد: متاسفانه در طراحی‌های اولیه این موضوع مورد دقت قرار نگرفته است و علاوه بر عدم ارائه طرح‌های نامناسب یکی از دلایل عمده نیمه کاره رها شدن فاز ۲ برح میلاد، عدم تأمین بودجه و اعتبارات لازم بوده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه شهرداری نتوانسته برای اجرای پروژه ساخت فاز دوم برج میلاد نسبت به جذب بخش خصوصی اقدام کند، گفت: باید در پروژه فاز دوم برج میلاد بخش خصوصی نیز وارد می‌شد و جالب است که بدانید مشکل عمده شهرداری عدم ایجاد مناسب پایدار شهری است و این در حالی است که برج میلاد نیز جزو بخش هایی است که باید روی آن حساب می‌شده است اما مورد غفلت قرار گرفت.

تندگویان افزود: متاسفم که باید به شهروندانمان اعلام کنیم برج میلاد که باید جزو درآمد پایدار شهر باشد، سرفصل هزینه دارد و در هیچ جای دنیا مورد مشابه سراغ ندارم که یک مکان گردشگری با طراحی سازه‌ای با این ابهت که تنها بهره‌برداری توریستی و گردشگری دارد، ردیف های هزینه برای آن اختصاص داده می‌شود؛ این در حالیست که باید این برج درآمدزا باشد.

نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران دلیل عدم درآمدزایی این برج را ۱۰۰درصد مدیریت غلط آن دانست و گفت: هیچ توجیهی قابل قبول نیست چراکه مطمئن هستم به بخش خصوصی واگذار شود نه تنها درآمدزا می‌شود؛ بلکه از مازاد درآمد آن نیز شهر منتفع می‌شود.

وی افزود: تاکنون شهرداری در مقابل این مهم مقاومت کرده است؛ اما واقعیت است که شهرداری مدیریت دوگانه‌ای در این زمینه دارد و دور از انتظار نیست که بعد از مدتی شهرداری با وجود مقاومتی که در خصوصی سازی برج میلاد دارد پیشنهاد واگذاری این برج را نیز ارائه کند.

براساس طرح جامع اولیه برج میلاد قرار است علاوه بر برج مخابراتی، در گام بعدی مجتمعی تجاری و یک هتل دو قلو نیز در کنار آن ساخته شود.

گود بلوار کشاورز

عضو شورای شهر تهران «گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب» را چالش شهردار آینده عنوان کرد و نسبت به خطر ریزش ساختمان‌های اطراف آنها هشدار داد.

محمد مهدی تندگویان اظهار کرد: گودبرداری‌هایی که در شهر تهران انجام شده و زمین‌های آنها بدون مالک مانده، جزو چالش‌های آینده شهرداری است. به عنوان مثال گودبرداری اطراف برج میلاد چالش بزرگی در آینده ایجاد خواهد کرد و گود برداری که در بلوار کشاورز، جنب پارک لاله صورت گرفته، سال‌هاست که بدون مالک‌‌ رها شده و از نظر قانونی نیز نمی‌توان برای آن کاری مانند تصرف، هزینه‌کردن و سرمایه‌گذاری یا پر کردن گود برداری انجام داد. اما در آینده این مسئله می‌تواند به عنوان یک چالش برای شهرداری محسوب شود و یکی از خطرات آن ریزش ساختمان‌های اطراف است.

  منبع : وبگاه تیتر شهر
  14:27   دوشنبه 9 مرداد 1396  
 نظرات