www.iiiWe.com » ادعای «تولید برق از زباله» و دفن پسماندهای عفونی در زیر خاک

 اخبار   
 

 ادعای «تولید برق از زباله» و دفن پسماندهای عفونی در زیر خاک

قالیباف در حالی در مناظره مدیریت تهران را «مدیریتی مدرن» خواند که هنوز زباله‌های بیمارستانی با زباله‌های شهری به شکل مخلوط دفن می‌شود و این کار آسیبی جدی به شهر و محیط زیست وارد می‌آورد. شاید تهران از انگشت‌شمار کلان‌شهرهای جهان باشد که هنوز سامانه‌ی دفن استاندارد زباله‌های بیمارستانی ندارد و جای پرسش است که مسئولان شهری به‌راستی آیا چنین اقدامی را از بیخ و بُن فراموش کرده‌اند؟ و یا اصولاً در اولویت‌های آن‌ها قرار ندارد؟ ...

ادعای «تولید برق از زباله» و دفن پسماندهای عفونی در زیر خاک
■ تهران هنوز دستگاه زباله‌سوز عفونی ندارد


قالیباف در حالی در مناظره مدیریت تهران را «مدیریتی مدرن» خواند که هنوز زباله‌های بیمارستانی با زباله‌های شهری به شکل مخلوط دفن می‌شود و این کار آسیبی جدی به شهر و محیط زیست وارد می‌آورد. شاید تهران از انگشت‌شمار کلان‌شهرهای جهان باشد که هنوز سامانه‌ی دفن استاندارد زباله‌های بیمارستانی ندارد و جای پرسش است که مسئولان شهری به‌راستی آیا چنین اقدامی را از بیخ و بُن فراموش کرده‌اند؟ و یا اصولاً در اولویت‌های آن‌ها قرار ندارد؟

شهردار تهران در مناظره روز جمعه در پاسخ به مطلب اسحاق جهانگیری درخصوص زباله های تهران گفت که ما از زباله های شهر برق تولید می کنیم. اما به گفته افشین حبیب‌زاده (عضو علی‌البدل شورای شهر تهران) این کلان شهر حتی فاقد یک دستگاه زباله سوز زباله های خطرناک بیمارستانی است.

روزانه ۹۰ میلیون پسماند بیمارستانی تولید می‌شود که ۲۰ تن آن بسیار خطرناک است و در این درحالی است که تهران هیچ مکانی برای سوزاندن و دفع بهداشتی آنها ندارد. با وجود روشهای نوین جهت دفع پسماندهای بیمارستانی در تهران و بسیاری از مناطق کشور دفع این پسماندهای خطرناک همچنان به روش سنتی و از طریق ” دفن ” صورت می‌گیرد. دفن پسماندهای بیمارستانی ،علاوه بر آلودگی‌های زیست محیطی و آبهای زیرزمینی ، خطر گسترش برخی از بیماریها را در پی دارد.

دفن پسماندهای بیمارستانی و عفونی به شیوه های کنونی در کشور می تواند عواقب وپیامدهای جبران ناپذیری بدنبال داشته باشد و این در حالی است که مسئولان شهری اصلا چنین خطراتی را باور ندارند و در پی شعار سازی از فعالیت های آزمایشگاهی خود هستند.

استفاده از دستگاه زباله‌سوز و حتی پلاسماکردن نیز با تکنولوژهای روز جهان فاصله بسیاری دارد و لازم است جهت امحاء پسماندهای بیمارستانی از شیوه های نوین و جدید و استاندارد بهره جست.درحال حاضر در بیشتر کشورهای دنیا دفن پسماندهای بیمارستانی به روش بی خطر کردن واستریل کردن صورت می‌گیرد و این شیوه جایگزین دفع کردن پسماندهای بیمارستانی از طریق پلاسما کردن و دستگاه زباله سوز شده است.


دفن پسماندهای بیمارستانی به روش کنونی و همچنین استفاده از زباله سوزبه دلیل آلودگی‌هایی که به همراه دارد به عنوان یک بحران جدی تلقی می‌شود.در زمان حاضر پسماندهای عفونی مراکزبهداشتی درمانی ، مطب ها و آزمایشگاههای تشخیص طبی ومراکز درمانی از جمله بیمارستانها با زباله‌های شهری امحاء می‌گردد که بر بهداشت وسلامت مردم تاثیرگذار است. پسماندهای شهری قابل بازیافت و تبدیل به کودوقابل استفاده در سطح شهر می باشد و به این علت مخلوط نمودن پسماندهای شهری و بیمارستانی تهدیدی است برای بهداشت شهروندان وکارکنان بخش خدمات شهری شهرداریها وسازمامنهای مدیریت پسماند که با این قبیل پسماندها درتماس می باشند.

کشورهای پیشرفته وتوسعه یافته پیش از این از زباله سوز وسپس از طریق پلاسما ، اقدام به امحاء پسماندهای عفونی می‌کردند. در حال حاضر با استفاده از سیستم های استریل کردن و بی خطرسازی اقدام به دفع پسماندهای بیمارستانی می‌کنند.خرید تجهیزات برای بی‌خطرکردن پسماندهای بیمارستانی به روش روز دنیا، مستلزم اعتبارات زیادی است اما برای شهرداری تهران که هم بانک دارد هم به فعالیت صرافی مشغول است و دهها بنگاه اقتصادی دارد واردات چنین دستگاههایی کار دشواری نیست.

پسماندهای بیمارستانی شامل پسماندهای عفونی، پسماندهای پاتولوژیک، اجسام تیزوبرنده، پسماندهای دارویی، پسماندهای سرطان‌زا، پسماندهای شیمیایی، پسماندهای رادیواکتیو، کپسول‌های حاوی گازهای پرفشار و پسماندهای حاوی فلزات سنگین هستند.

پسماندهای خطرناک و از بین بردن آنها،‌ یکی از معضلات نگران‌کننده و مهمی است که توجه ویژه برنامه‌ریزان و مدیران شهری را می‌طلبد.کارشناسان محیط زیست و شهری معتقدند مدیریت پسماندها با توجه به مشکلات خاص خود بیانگر وضعیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یک کشور است و نیاز به طراحی دقیق و آینده‌نگر دارد.تاکنون اقدامات زیربنایی مهم واساسی برای ازبین بردن ونابودکردن پسماندهای بیمارستانی صورت نگرفته است و هنوز شیوه های موقتی که برای مناطق کوچک کار برد دارد،مورداستفاده قرارمی گیرد. پسماندهای ویژه طبق قانون مدیریت پسماند، مصوبه ۹ خرداد ۱۳۸۳ شامل چند گروه اصلی می باشد.

قالیباف در حالی در مناظره مدیریت تهران را مدیریتی مدرن خواند که هنوز زباله های بیمارستانی با زباله های شهری به شکل مخلوط دفن می شود و آسیبی جدی به شهر وارد می سازد. شاید تهران از معدود کلان شهرهای جهان باشد که به سیستم دفن استاندارد زباله های بیمارستانی مجهز نیست و جای سوال دارد که مسئولین شهری به راستی چنین اقدامی را فراموش کرده اند و یا دراولویت های آنها قرار ندارد.

  منبع : وبگاه تیتر شهر
  13:01   یکشنبه 10 اردیبهشت 1396  
 نظرات