www.iiiWe.com » چرا بساط امضافروشی گسترده تر می شود؟

 اخبار   
 

 چرا بساط امضافروشی گسترده تر می شود؟

امضاء فروشی که پدیده مذموم در جامعه مهندسی به حساب می آید، در حال حاضر گریبانگیر مجریان ذی صلاح نیز شده است...

چرا بساط امضافروشی گسترده تر می شود؟

امضاء فروشی که پدیده مذموم در جامعه مهندسی به حساب می آید، در حال حاضر گریبانگیر مجریان ذی صلاح نیز شده است.

گفتنی است یکی از دلایل رواج امضا فروشی در بین مهندسان کشور افزایش تعداد مهندسان ، پایین آمدن سطح علمی و تجربی فارغ التحصیلان و در مقابل کم بودن میزان کار ارجاعی به این افراد است.

البته باید به این نکته توجه کرد که سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان متولی امور جامعه مهندسی در پدید آمدن معضل امضا فروشی نقش چندانی نداشت، چرا که سازمان مذکور کمترین مداخله را تا قبل از ابلاغ نظام نامه ارجاع کار داشته است. این در حالی است که نظام نامه مورد بحث نیز نتوانست جلوی امضا فروشی مهندسان را بگیرد.

متاسفانه عدم وجود اخلاق حرفه ای به عنوان اصلی ترین عامل در رشد روز افزون پدیده مذموم امضا فروشی نقش بسزایی را ایفا نموده است، زیرا در چند سال گذشته امضا فروشی در بین مهندسان رشد قارچ گونه ای پیدا کرده است. البته باید متذکر شد که نادیده گرفتن اخلاق حرفه ای در میان برخی از مهندسان جامعه مهندسی را با چالش های جدی مواجه نموده، به گونه ای که برخی از مهندسان را از رسالت اصلی خود دور کرده است.

این در حالی است که متاسفانه هیچ قدرت بازدارنده ای در خصوص امضا فروشی وجود ندارد و بنا به دلایلی همچون عدم وجود قرارداد های مناسب، وضعیت نابسامان اقتصاد کشور و گاها عدم اطمینان کارفرمایان به مهندسان تازه کار، مهندسان ناظر برای انجام این کار تبرئه می شوند. اما باید اذعان داشت که رعایت اخلاق حرفه ای در این حرفه باید به عنوان یک اصل شناخته شود، به گونه ای که مهندسان نیز به سوگند نامه خود پایبند باشند و تحت هیچ شرایطی موارد سوگند یاد کرده خود را به فراموشی نسپارند.

گفتنی است امضای مهندسان ناظر در قبال مبالغ کمی به فروش می رسد؛ این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان این حوزه ، دستمزد پایین مهندسان ناظر علت این پدیده خواهد بود.

باید اذعان داشت که این عمل یک اقدام غیر حرفه ای به حساب می آید و متاسفانه عدم نظارت عالیه از سوی مسوولان ذی ربط و ضعف در قانون و همچنین عدم اطلاعات کافی بهره برداران نیز به این مساله دامن می زند.

مجریان ذی صلاح یعنی همان اصل فراموش قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نیز به تازگی پا در این جرگه گذاشته اند؛ در حالی که استفاده از این مجریان در حوزه ساخت و ساز یک اصل است و ورود این افراد نیز به جمع امضا فروشان آینده حوزه ساخت و ساز کشور را به چالش خواهد کشید.

تمامی این مسائل زمانی مطرح می شود که استفاده از مجریان ذی صلاح به عنوان یکی از بندهای خط مشی این دوره شورای مرکزی نیز آمده است و امید می رود تاکید شورای مرکزی بر این موضوع بتواند از بسط پیدا کردن شرایط ذکر شده جلوگیری کند.

  منبع : خبرگزاری صما
  15:12   شنبه 4 مرداد 1393  
 نظرات    
 
حسن عیوضی 22:56 شنبه 4 مرداد 1393
3
 حسن عیوضی
مسئولین محترم  این مورد بخصوص را باید از درون سازمان جستجوکنید با یک بازدید چند دقیقه ای چگونه به سلامت ارجاع کار پی بردید؟وقتی متراژهای بزرگ وچرب به آقایان نورچشمی ارجاع میشود مهندسین بی بشاعت چاره ای جز امضا فروشی ندارند 
آقای حیدریون عضو هیئت مدیره ، چرا علی رغم قولهای مکرر از ارائه اسامی شرکتهای مشاور ومتراژ قراردادشان خوداری میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
محمد جعفری 19:38 یکشنبه 12 مرداد 1393
0
 محمد جعفری
ارجاع کار نظارت از طریق نظام مهندسی بسیار اقدام میمونی بود که دست دلالان را کوتاه کرد. من با آقای حیدریون صحبت کردم مسئله امکان دخالت در ارجاع کار را تکذیب کرد و گفت تماما توسط نرم افزار انجام می شود. چند روز قبل هم از نظام مهندسی به من زنگ زدند و گفتند شما علیرغم پایه یک بودن نسبت به بقیه کار کمی دارید (2 کار جمعا 900 متر) چون فقط مناطق بالا شهر را انتخاب کرده اید آیا اعتراضی دارید. من هم گفتم نه و تشکر کردم. حجم پروانه های ساختمانی چنان امسال پایین آمده که هنوز کاری به من ارجاع نشده و این ربطی به نظام ندارد.
در مورد مجری هم باید نظام دخالت و کنترل کند. چند وقت پیش یکی از دوستان من مجری حقیقی پایه دو برای کاری 12000 متری در 10 طبقه به قیمت یک میلیون تومان!!! گرفت. یعنی کاری که مجری حقوقی پایه یک می خواهد. مهندس مجری کارمند شهرداری بوده و دفتر خدمات الکترونیک شهر هم صلاحیت مجری را کنترل نمی کند.
م افتخاری 15:32 سه شنبه 14 مرداد 1393
0
 م افتخاری
جالب است