www.iiiWe.com » نوروزانه ـ ۸

 گزارش ها   
 

 نوروزانه ـ ۸

نوروز فقط جشن آغاز سال نو نیست. بلکه با بزرگداشت جشن نوروز، ما سه مرحله‌ی بزرگ از تاریخ فرهنگی و باستانی ایران را نیز جشن می‌گیریم: نخست، تاریخ کهن ایران که شاهد جشن‌ها و شادی‌های گوناگون بوده؛ دوم، جشن تداوم آیین‌ها و سنت‌های باستانی و حیات فرهنگی ایران که توانسته تا امروز ادامه یابد؛ و سوم، شادمانی امیدوارکننده‌ای به سال‌های پیش رو و امید به آینده‌ای بهتر ...

تاریخ ارسال: یکشنبه 8 فروردین 1400

نوروز فقط جشن آغاز سال نو نیست. بلکه با بزرگداشت جشن نوروز، ما سه مرحله‌ی بزرگ از تاریخ فرهنگی و باستانی ایران را نیز جشن می‌گیریم: نخست، تاریخ کهن ایران که شاهد جشن‌ها و شادی‌های گوناگون بوده؛ دوم، جشن تداوم آیین‌ها و سنت‌های باستانی و حیات فرهنگی ایران که توانسته تا امروز ادامه یابد؛ و سوم، شادمانی امیدوارکننده‌ای به سال‌های پیش رو و امید به آینده‌ای بهتر.
هویت ملّی تجربیات و خاطرات مشترک تاریخی و تحولات اجتماعی است که مردم یک کشور سوای قومیت و مذهب و زبان از سر گذرانده‌اند. برای مثال، در مورد ایران برخی از عوامل مهم هویت‌ساز از آغاز تاریخمان عبارت بوده‌اند از: ظهور زردشت از فلات ایران؛ امپراتوری‌های هخامنشی و ساسانی که دو قدرت بزرگ جهان در دوران خود بودند؛ یورش‌های اسکندر مقدونی و عرب‌ها به ایران، که آن دو امپراتوری را نابود ساختند؛ آمدن اسلام به ایران و پیامدهای آن؛ ظهور فردوسی و رستاخیز زبان فارسی در خراسان بزرگ؛ شیوع مذهب شیعه در ایران توسط شاهان صفوی؛ نهضت مشروطیت ایران؛ و سرانجام، انقلاب اسلامی. این‌ها و امثال آن را در مجموع می‌توان تجربیات مشترک تاریخی دانست که نسل‌های کهن و نیاکان ما، و برخی را خود ما، شاهدش بوده‌ایم.

بخش‌هایی از مقاله‌ی «نوروز، هویت ملی و دینی ایرانیان»،
نوشته‌ی فریدون وهمن، استاد دانشگاه کپنهاگ در رشته‌ی زبان‌ها و ادیان کهن.


با کلیک بر روی تصویر زیر، نماهنگ یا ویدئوکلیپی از ترانه‌ی «ایران، ایران» زنده‌یاد استاد محمد نوری، با آهنگی ساخته‌ی استاد محمد سریر، به مدت ۳ دقیقه و ۴۳ ثانیه برای شما گشوده خواهد شد.


نوروز روی کاسه‌ی قاجاری
کاسه‌ای به‌جامانده از دوره‌ی قاجار که اکنون در موزه‌ی ملی ایران نگه‌داری می‌شود، داستان چگونگی برپایی جشن نوروز در یک سده‌ی پیشِ ایران را بازمی‌گوید. روی این قدح سفالیِ بدل چینی نگاره‌های زیبایی به تصویر کشیده شده که روایتگر رسوم و فرهنگ مردم ایران در دوره‌ی قاجار، از جمله نوروز است. این نگاره‌ها به لحاظ به‌کارگیریِ رنگ‌های قرمز و زرد و نیز شیوه‌ی گل‌پردازی، به کار هنرمندان شیراز در اواخر عهد ناصری ماننده است ... با کلیک یا لمس تصویر زیر، صفحه‌ی دربردارنده‌ی این گزارش برایتان گشوده خواهد شد.




نشریه‌ی تخصصی انجمن مهندسی سازه کانادا
Canadian Society for Civil Engineering: CSCE

با کلیک بر روی تصویر زیر، صفحه‌ی بایگانی شماره‌های منتشرشده‌ی نشریه‌ی تخصصی انجمن مهندسی سازه کانادا
(CIVIL MAGAZINE) برای شما گشوده خواهد شد.





نگاهی به زندگی و آثار رستم وسکانیان، معمار ارمنیِ زاده‌ی تبریز
با کلیک بر روی تصویر زیر، صفحه‌ای برای شما گشوده خواهد شد، که در آن‌جا فایل ‌‌PDF مروری بر
کارنامه‌ی «رستم وسکانیان» در دسترس شما خواهد بود.





برش‌هایی از خاطرات سه ایرانیِ ارمنی از سال نو و کریسمس
سه داستان / خاطره‌ی خواندنی از سه هم‌میهن ارمنی درباره‌ی سال نو و کریسمس را در ادامه به نقل از شصت‌ودومین شماره‌ی ماه‌نامه‌ی «داستان همشهری» بخوانید.



گزینش و گردآوری :
واحد تحریریه و تآمین محتوای وبگاه iiiwe.com