www.iiiWe.com » نوروزانه ـ ۱۱

 گزارش ها   
 

 نوروزانه ـ ۱۱

در داستان «کاوه و ضحاک» آمده: پس از شکست و مرگ دردناک جمشید، دوران حکمفرمایی ضحاک اهریمن‌خو فرامی‌رسد. او شمار بسیار از مردمان ایران‌زمین را می‌کشد و ستمگری‌های بی‌شمار می‌کند؛ و با این که تباه‌کاری‌ها و سرکوب و خشونت او بیکران و فراوان است، سرانجام دوران او نیز در پی قیام کاوه‌ی آهنگر و فریدون و مردم ایران، به پایان می رسد و از ضحاک هیچ‌چیز به جا نمی‌ماند، مگر بدنامی و عبرت برای آیندگان ...

تاریخ ارسال: چهارشنبه 11 فروردین 1400

در شاهنامه‌ی فردوسی، جمشید پادشاهی از دودمان پیشدادیان و نماد پیشرفت و ترقی‌خواهی است. او پایه‌گذار جشن نوروز بود و در زمان او صنعتگری با نرم‌کردن آهن و ساختن زره و جوشن آغاز شد و همچنین پارچه‌بافی و تولید عطر، مشک، گلاب و داروهایی برای درمان بیماری‌ها در زمان اون رواج پیدا کرد. جمشید دیوها را به ساختن سازه‌ها از گل و گچ و سپس سنگ گماشت. جمشید ایران را از نظر اجتماعی به چهار طبقه‌ی رزم‌آرایان، موبدان، کشاورزان، و ساختگران تقسیم کرد که احتمالاً چنین طبقه‌بندی با مخالفت فرودستان جامعه روبه‌رو شد؛ چرا که رنج و کوشش تنها به فرودستان جامعه می‌رسید و هر یک از طبقه‌های اجتماعی به‌ناچار می‌بایست در آن طبقه زندگی می‌کردند و می‌مردند. در روایتی دیگر، جمشید دستاوردهای خود را یگانه و بی‌همتا می‌نامد و دچار خودپسندی می‌شود و خود را در جایگاه خدایان می‌بیند و از همین رو، فره ایزدی از او روی‌گردان می‌شود. در چنین شرایطی ایران گرفتار آشوب و حوادث بی‌رحمانه می‌شود، تا آن‌جا که جامعه انتظار پادشاهی را می‌کشد که بتواند امنیت را به ایران بازگرداند. در میان این آشوب‌ها پادشاهی از نژاد عرب به نام ضحاک که سرشت پاکی ندارد و پیش‌تر پدر خود مرداس را برای رسیدن به پادشاهی به قتل رسانده، به دور از خشونت و به دعوت سوارکاران ایرانی برای تصاحب پادشاهی وارد ایران می‌شود، تا امنیت را در کشور برقرار کند. او در نهایت جمشید را که فره ایزدی از او روی برتافته، گرفتار می‌کند و با اره از میان به دو نیم می‌کند و از این‌جا ضحاک در نماد پادشاهی ستمگر در شاهنامه پدیدار می‌شود.
پس از دوستی ضحاک با اهریمن، بر روی شانه‌های ضحاک دو مار می‌رویند که نشان از سستی و مردم‌ستیزی او دارند، که تبدیل به پاره‌ای از تن اهریمن شده. خوراک این مارها مغز سر جوانان است که نمادِ گرفتن اندیشه از جوانان است؛ جوانانی که پیش‌تر دگرگونی بزرگی در زندگی انسان پدید آورده بودند. ضحاک که شخصیتی بیابان‌گرد و چادرنشین دارد، در پی حکومت به شیوه‌ی بیابان‌گردان بر جامعه‌ای است که به دوره‌ی ساختگری و صنعتگری گام نهاده ده و راه‌های نوین را تجربه کرده است و شیوه بیابان‌گردیِ او را برنمی‌تابند. ضحاک اما برای ادامه دادن سنت‌های چادرنشینی خود، مغز جوانان را از کار می‌انداخت. پس جوانان یا باید می‌ایستادند و مغز سرشان هدیه‌ای می‌شد به حیات حکومت صحرانشینان، یا باید از ترس به کوه‌ها پناه می‌بردند ...

دنباله‌ی این داستان را در «نوروزانه»ی فردا پی خواهیم گرفت.
برگرفته از: تهامی، ابوالحسن، «چرا ضحاک در افسانه‌ی ایرانی کشته نمی‌شود؟»؛
و ایرنا، «فریدون فرخ» تا «کاوه آهنگر»؛ به نقل از ویکی‌پدیا، مدخل «کاوه آهنگر».


با کلیک یا لمس تصویر زیر، ترانه‌ی «کل همیشه‌بهار» با آوای استاد شهرام ناظری
به مدت ۱۰ دقیقه برای شما پخش خواهد شد.

این آهنگ تصنیفی در دستگاه چهارگاه است با آهنگسازی هوشنگ کامکار بر روی سروده‌ای از علی معلم دامغانی،
که با همکاری ارکستر مجلسی صدا و سیما در تاریخ ‏۱۵‎‏/‎‏۱۱‎‏/‎‏۱۳۶۰‎ صبط شده است‏‎‏.
تصویر زیر هم چشم‌اندازی است از زبانه‌های آتش نوروز در روستای پالنگان، در استان کردستان.
هم‌میهنانِ کُرد ما همچُنان هر نوروز، آتش‌افروزیِ کاوه بر بلندای کوه پس از پیروزی بر ضحاک را جشن می‌گیرند.





بدترین اشتباهات مهندسی به روایت تصویر
(با اندکی چاشنی طنز)

با کلیک یا لمس هر یک از ۱۰ تصویر زیر، بخشی از روزنوشت دنباله‌دار «تصاویر بدترین اشتباهات مهندسی»، دربردارنده‌ی شماری از بدترین اجراها و اشتباهات مهندسی (عمدتاً عمرانی)، پیش روی شما خواهد بود.

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

روی تصویر کلیک کنید

بیایید این نوروز را به نقطه‌ی عطفی برای بهبودبخشی به شیوه‌ی زندگی‌مان (Lifestyle) بدل کنیم
جهان امروز پر از استرس و اضطراب است، پس در چنین دنیایی باید بیاموزیم که چگونه خوشحال شویم و چه چیزهایی می‌تواند زندگی ما را شاد و آرام کند. این که در زندگی چگونه به آرامش برسیم، بسیار مهم است. با کلیک روی تصویر نخست از دو تصویر زیر، روزنوشتی حاوی ۵ عادت پیشنهادیِ روزانه برای خوشحال بودن برای شما گشوده خواهد شد. همچنین، با کلیک روی تصویر دوم، مطلبی پیش روی شما خواهد بود که کوشیده به این پرسش پاسخ دهد: چگونه می‌توان با نقاط ضعف و فرود در سازمان‌ها مقابله کرد و زمینه‌ی مساعدی برای بهبود و افزایش نقاط فراز ایجاد کرد و در نهایت به شادی بیش‌تری در کار دست یافت؟

روی تصویر کلیک کنید روی تصویر کلیک کنید


گزینش و گردآوری :
واحد تحریریه و تآمین محتوای وبگاه iiiwe.com