www.iiiWe.com » شهرسازی

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  • طراحی شهری و تاب‌آوری اجتماعی در جلفای اصفهان

    نام مقاله: طراحی شهری و تاب‌آوری اجتماعی؛ بررسی موردی: محله‌ی جلفای اصفهان / پدیدآورندگان: پروین پرتوی، مصطفی بهزادفر، زهرا شیرانی ... ادامه»

  •   «شهر بیمارستان هوش مصنوعی» چگونه شهری است؟

    «شهر بیمارستان هوش مصنوعی»، بیمارستانی مجازی در چین است که پزشکان، پرستاران و بیمارانِ مجازی در آن بر پایه‌ی مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) کار می‌کنند. پژوهشگران می‌گویند مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت بالا، آسان و مقرون به صرفه بودن از ویژگی‌های این بیمارستان خواهد بود. به گزارش «دیج واچ»، پژوهشگران دانشگاه Tsinghua چین محیطی مجازی به نام Agent Hospital (بیمارستان عامل) پدید آورده‌اند که در آن سراسر فرآیندهای تشخیص و درمان بیماران همانندسازی می‌شود ... ادامه»

  •   توضیح چمران درباره‌ی توقف ساخت هتل ۳۰طبقه‌ی ولنجک

    هفته‌ی گذشته دیوان عدالت اداری مصوبه‌ی کمیسیون ماده‌ی ۵ شهر تهران درباره‌ی صدور پروانه‌ی ساختمانی برای ساخت هتل ۳۰طبقه در ولنجک را به علت رعایت نشدن ضوابط و مقررات نقض کرد، که در این راستا، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، با تأکید بر این که ساخت‌وسازها باید حساب‌شده باشد، گفت: مطالعات ساخت این پروژه کامل انجام و دفترچه‌ی مطالعات آن نیز ارائه شده است ... ادامه»

  •   چرا شهردار فوجی «کوه» را به «برج» ترجیح داد؟

    تخریب ساختمانی ۱۰طبقه‌‌ که چشم‌‌‌انداز کوه فوجی را مسدود و مخدوش کرده بود و همچنین محدودیت تردد به کوه فوجی برای گردشگران و اعمال «مالیات گردشگری» برای صعود به مسیر منتهی به کوه فوجی، همگی حاکی از میزان اهمیت و توجه سیاستگذاران ژاپنی به توسعه‌ی شهری مطابق با استانداردهای «پایداری» است. قوانین سختگیرانه‌ی ژاپن تا آن‌جا پیش رفته که حتی اگر ساختمانی مانعی برای تماشای چشم‌‌‌انداز این میراث طبیعی جهانی شود نیز بی‌درنگ تخریب می‌شود ... ادامه»

  •   سهم استان‌‌ها در صدور پروانه‌های ساختمانی کشور

    استان‌‌های فارس، اصفهان، تهران، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بیش‌ترین شمار صدور پروانه‌ی ساختمانی را در زمستان پارسال به خود اختصاص دادند. این در حالی‌ست که در این بازه‌ی زمانی سه‌ماهه، افزون بر ۵۱‌هزار و ۳۴۲ پروانه‌ی احداث ساختمان در سراسر کشور صادر شد؛ که برابر با ۶‌هزار و ۹۶۱ واحد در استان فارس، ۵‌هزار و ۵۷۵ واحد در استان اصفهان، ۴‌هزار و ۳۴۰ واحد در استان تهران، ۴‌هزار و ۳۱۱ واحد در استان خراسان رضوی و ۳‌هزار و ۲۴۴ واحد در استان خراسان جنوبی بود ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

  تأثیر برنامه‌ریزی کاربری اراضی بر حمل‌ونقل...

نام مقاله: تأثیر برنامه‌ریزی کاربری اراضی بر حمل‌ونقل شهری / پدیدآورنده: ایمان قلندریان گل‌ختمی ... ادامه»

 
گروه رسانه‌ای دیرین
  شنبه 3 آذر 1403  

 نظام دیداری در بافت فرسوده‌ی شهری

عنوان مقاله: بازشناسی انگاره‌های نظام بصری در محلات بافت فرسوده‌ی شهری (نمونه‌ی موردی: محله‌ی عباسی تهران) / نویسندگان:... ادامه»

 
آیدا شیرانی
  یکشنبه 27 آبان 1403  

 ضوابط ساخت‌و‌ساز در مناطق کوهپایه‌ای

عنوان مقاله: تدوین ضوابط و مقررات ساخت‌و‌ساز در مناطق کوهپایه‌ای (مطالعه‌ی موردی: محله‌ی باغ‌شاطر تهران) / نویسندگان:... ادامه»

 
آیدا شیرانی
  شنبه 19 آبان 1403  

 هویت شهرى از دید طراحان محیط و عامه‌ی مردم

 مؤلفه‌های فضایی برآمده از حق شهری

 توسعه‌ی زمین در بافت‌های ناکارآمد شهری

 تاثیرات اجتماعی احداث تونل‌های شهری

  بازآفرینی معنای شهرسازانه‌ی میدان تجریش تهران...